ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Υ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ-19


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Υ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ-19

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δημοσίευμα για το Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

ΜΕΡΟΣ Α΄

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ακολουθεί αποσπασματικά σε επιλεγμένα ενδιαφέροντα σημεία η μετάφραση απο το Αγγλικό πρωτότυπο στην Ελληνική Γλώσσα εκείνων των ιδιότυπων συμβουλών του Π.Ο.Υ. όσον αφορά κυρίως τις «συμβουλές» του για την παγκόσμια υποχρέωση χρήσεως ιατρικής μάσκας (απο ειδικούς επαγγελματίες Υγείας) αλλά και υποχρεωτικής χρήσεως ΜΗ ιατρικής μάσκας (γενικά και αόριστα για ψυχολογικούς και κοινωνικο-οικονομικούς λόγους) από υγιή άτομα και πληθυσμούς των Κρατών. (Παραπέμπουμε συνάμα ως φωτογραφικό τεκμήρειο με ακρίβεια στην πρώτη Σελίδα του επίσημου Εγγράφου στα αγγλικά του Π.Ο.Υ.)
Στην μελέτη του εν λόγω μεταφρασμένου κειμένου εξ αρχής γίνεται στον προσεκτικό παρατηρητή/αναγνώστη μας μια σημαίνουσα λογική και επιστημο-λογική διάκριση η οποία αποσιωπείται εν γένει απο τα συστημικά Μ.Μ.Ε., τους πολιτικούς και τους σωρηδόν τηλαστέρες "Ειδικούς Επιστήμονες" «σωτήρες μας» η οποία πρόκειται για την διάκριση ΙΑΤΡΙΚΗΣ μάσκας απο την ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΗ μάσκα.
Άρα, συνεπώς, μέσα απο τις πηγές τους μας αποσαφηνίζεται προφανώς ότι όταν ομιλεί κανείς δημόσια για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την συνδέει με την υγεία μας, θα πρέπει να επισημαίνει τουλάχιστον την εν λόγω επιστημο-λογική διάκριση, αφού η ΙΑΤΡΙΚΗ μάσκα επιβάλλεται σωστά-εύλογα-καλόγνωμα-δίκαια-λογικά στους κάθε είδους Επαγγελματίες Υγείας, ενώ η υποχρεωτική χρήση ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ μάσκας, επιβάλλεται, εσφαλμένα-λαθεμένα-παράλογα-κακόγνωμα-άδικα-άκριτα στους πληθυσμούς ανά το παγκόσμιο στερέωμα ως επίδειξη ισχύος και κοινωνικής συμμόρφωσης ή ψυχολογικής υποδούλωσις των λαών και των ατόμων, με λογικοφανή ψευδο-επιχειρήματα και σοφιστίες, επ΄ απειλής αστυνομικών και νομικίστικων μέτρων.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δηλώνει και αποσαφηνίζει ότι «η χρήση μίας μάσκας από μόνη της δεν επαρκεί για την παροχή επαρκούς επιπέδου προστασίας», προφανώς, εννοεί σύμφωνα με τα επιστημο-λογικά συμφραζόμενα του όλου πνεύματος και γράμματος των συμβουλών του, ότι εννοεί κυρίως, η χρήση της ΙΑΤΡΙΚΗΣ μάσκας απο μόνη της ΔΕΝ επαρκεί για την προστασία των πληθυσμών και ατόμων απο τον Κορωναϊό-19, πολλώ δε μάλλον τί να πεί κανείς (αν, και μόνο αν, είναι λογικός άνθρωπος), για τις πλαστές και κακέκτυπες υφασμάτινες πολύχρωμες μάσκες του εμπορίου, οι οποίες μάλιστα δύνανται κατά τους ειδικούς να αποβούσι μάλιστα (απο την κατάχρηση και παράχρηση) επικίνδυνες ή και ολέθριες για την ψυχοσωματική μας υγεία.
Σύμφωνα λοιπόν με τα γραπτά τεκμήρεια και τα επίσημα ντοκουμέντα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που μάχεται ρωμαλέα και δίκαια για την διάσωση και προφύλαξη σου ανθρωπίνου γένους απο την θανατηφόρα πανδημία του αιώνα, που ακούει στο όνομα Κορωναϊός-19 οι μάσκες (ιατρικές και μη ιατρικές) δεν επαρκούν απο μόνες τους για την διαφύλαξη της βιολογικής μας υγείας.
Όλως παραδόξως, Ψυχολογικές και Ψυχιατρικές Εταιρίες ανά το παγκόσμιο στερέωμα, λούφαξαν αδιάφορα και απαθώς στο εξ ασφαλείας καβουκάκι τους και μάλλον τρίβουσι και τα χεράκια τους με μισάνθρωπη και απάνθρωπη χαιρεκακία για το επικείμενο εκκολαπτόμενο νοσηρό πελατολόγιό τους... για ποιόν λόγο άραγε επιβλήθηκε και επικρατεί στις τάξεις τους μιά παράδοξη και ηχηρά άκρα του τάφου σιωπή;
Άραγε, η παγκόσμια και κρατική ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ επιβολή και «διασπορά» χρήσεως μάσκας σε μικρούς και μεγάλους ανθρώπους, θα φυτρώσουν και θα θερίσουμε, ετεροχρονισμένα, νεοπαγή σύνθετα και πολύπλοκα υποκείμενα ψυχικά, ψυχολογικά και πνευματικά νοσήματα;
Το παρόν κείμενο γράφεται κυρίως για να ενισχύσουμε το κατά δύναμιν την πολιτική και σατανογνωμούσα φασιστική προπαγάνδα του αντίχριστου παγκόσμιου κινήματος της χειραγώγησις των μαζών και των ανθρώπων, μέσω της υποχρεωτικής χρήσεως μάσκας, καθότι η κάθε είδους μάσκα (ακόμη και εκείνη του Ζορό) όπως αποδεικνύεται «επιστημονικά» σύμφωνα με εμπεριστατωμένες μελέτες απο ειδικούς σώζει πολύ πιθανόν την ζωή!...
Την ζωή στόν Άρη!

Του Παναγιώτη Νούνη
Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach
† Θεολόγος – Θρησκειολόγος – Φιλόλογος
@:
panagiotisnounis@gmail.com
FB: https://web.facebook.com/panagiotisnouni
CV: https://www.yourtherapist.gr/partner/panagiotis-noynis/
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 00357+96897711
...................................................................

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ-19
Αυτό το έγγραφο είναι μια ενημέρωση της καθοδήγησης που δημοσιεύθηκε στις 6 Απριλίου 2020 και περιλαμβάνει ενημερωμένα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση μάσκας για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου του Κορωναϊού 2019 (COVID-19), καθώς και πρακτικές εκτιμήσεις. Οι κύριες διαφορές από την προηγούμενη έκδοση περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
• Ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τη μετάδοση από συμπτωματικά, προ-συμπτωματικά και ασυμπτωματικά άτομα, που έχουν μολυνθεί με Κορωναϊό-19, καθώς και ενημέρωση των στοιχείων όλων των τμημάτων αυτού του εγγράφου.
• Νέα καθοδήγηση σχετικά με τη στοχευμένη, συνεχή χρήση ιατρικών μασκών από εργαζομένους στον τομέα της υγείας, που εργάζονται σε κλινικές περιοχές, σε εγκαταστάσεις υγείας, σε γεωγραφικές περιοχές με κοινοτική μετάδοση 1 του Κορωναϊό-19.
•Ενημερωμένη καθοδήγηση και πρακτικές συμβουλές για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σχετικά με τη χρήση ιατρικών και μη ιατρικών μασκών από το ευρύ κοινό χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση βάσει κινδύνου.
• Νέα καθοδήγηση σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά της μη ιατρικής μάσκας, όπως επιλογή υφάσματος, αριθμός και συνδυασμός στρωμάτων, σχήματος, επίστρωσης και συντήρησης.
Οι οδηγίες και οι συστάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο βασίζονται σε προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές του Π.Ο.Υ. (συγκεκριμένα οι κατευθυντήριες γραμμές του Π.Ο.Υ. για την πρόληψη των λοιμώξεων και τον έλεγχο των επιδημιών -και πανδημίας- και των επιδημιών οξείας αναπνευστικής λοίμωξης στην υγειονομική περίθαλψη) (1) και την αξιολόγηση των τρεχόντων στοιχείων από τον Π.Ο.Υ. ad hoc Κορωναϊό-19 IPC Guidance Development Group (COVID-19 IPC GDG) που συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Η διαδικασία της ενδιάμεσης ανάπτυξης καθοδήγησης κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης συνίσταται σε μια διαφανή και ισχυρή διαδικασία αξιολόγησης των διαθέσιμων στοιχείων σχετικά με τα οφέλη και τις βλάβες, που συντίθενται μέσω ταχέων συστηματικών ανασκοπήσεων και δημιουργίας συναίνεσης εμπειρογνωμόνων που διευκολύνεται από μεθοδολόγους. Αυτή η διαδικασία εξετάζει επίσης, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις πιθανές επιπτώσεις των πόρων, τις αξίες και τις προτιμήσεις, τη σκοπιμότητα, τη δικαιοσύνη, την ηθική και τα ερευνητικά κενά.
Σκοπός της καθοδήγησης
Αυτό το έγγραφο παρέχει καθοδήγηση σε υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, επαγγελματίες δημόσιας υγείας και IPC, διαχειριστές υγειονομικής περίθαλψης και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σχετικά με τη χρήση ιατρικών και μη ιατρικών μασκών στην υγειονομική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένης της μακροχρόνιας περίθαλψης και κατ΄οίκον ρυθμίσεις για το ευρύ κοινό, και κατά τη διάρκεια της φροντίδας στο σπίτι. Θα αναθεωρηθεί καθώς γίνονται διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα.
Ιστορικό
Η χρήση μάσκας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων πρόληψης και ελέγχου, που μπορούν να περιορίσουν την εξάπλωση ορισμένων ασθενειών του αναπνευστικού ιού, συμπεριλαμβανομένου του Κορωναϊού-19. Οι μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είτε για την προστασία υγιών ατόμων (που φοριούνται για να προστατευθούν όταν έρχονται σε επαφή με μολυσμένο άτομο), είτε για τον έλεγχο της πηγής (που φοριέται από μολυσμένο άτομο για την αποτροπή της μετάδοσης).
Ωστόσο, η χρήση μίας μάσκας από μόνη της ΔΕΝ επαρκεί για την παροχή επαρκούς επιπέδου προστασίας ή ελέγχου της πηγής, και θα πρέπει επίσης να ληφθούν άλλα προσωπικά και κοινοτικά μέτρα για την καταστολή της μετάδοσης αναπνευστικών ιών.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούνται ή όχι μάσκες, η συμμόρφωση με τα μέτρα υγιεινής των χεριών, τη φυσική απόσταση και άλλα μέτρα πρόληψης και ελέγχου μόλυνσης (IPC) είναι κρίσιμα για την πρόληψη της μετάδοσης Κορωναϊού-19 από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Αυτό το έγγραφο παρέχει πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, για το ευρύ κοινό και κατά τη διάρκεια της φροντίδας στο σπίτι. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει αναπτύξει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τις στρατηγικές IPC για τις ρυθμίσεις υγειονομικής περίθαλψης (2), τις εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης (LTCF) (3) και την κατ 'οίκον φροντίδα. (4)
(....)

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)
.....................................................................
*Η εν λόγω Μετάφραση απο το επίσημο έγγραφο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) δημιουργήθηκε για το φιλότιμο αναγνωστικό κοινό μας, απο το αγγλικό πρωτότυπο στην ελληνική Γλώσσα, απο την συνεργάτιδα του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» την κ. Αγάπη Πολυμένη, Δασκάλα/Παιδαγωγός.
**Η φιλολογική επιμέλεια και ο Πρόλογος του εν λόγω επιστημονικού Κειμένου: είναι του Παναγιώτη Νούνη, Φιλολόγου, Συμβούλου Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας, κατ΄ Οίκον Φροντιστού γιά ευπαθείς ομάδες με ψυχικά κ.ά. είδους νευροβιολογικά και σωματικά Νοσήματα.
.......................................................................
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1. Ορίζεται από τον Π.Ο.Υ. ως «βιώνοντας μεγαλύτερα κρούσματα τοπικής μετάδοσης που ορίζονται μέσω αξιολόγησης παραγόντων που περιλαμβάνουν, επιτήρηση; ή / και πολλαπλές άσχετες συστάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας / επικράτειας / περιοχής » .
...................................................................

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η ολική αναδημοσιεύση είτε και η χρήση μέρους, η αναπαραγωγή και η μετάδοση αποσπάσματος ή όλου του κειμένου μας, απο ελληνικά ή ξένα ιστολόγια και ιστοσελίδες, ή άλλου είδους έντυπα και μέσα, πέραν των ατομικών κοινοποιήσεων, χωρίς την προφορική ή γραπτή άδεια του συγγραφέως των κειμένων του κ. Παναγιώτη Νούνη.
Απαγορεύεται δηλαδή η παράφραση, ερμηνεία, αλλοίωση και η διασκευή των κειμένων μας με όποιονδήποτε τρόπο (μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό κ.ο.κ.).
Δηλαδή, με άλλα λόγια επιτρέπεται ελεύθερα ΜΟΝΟΝ η ατομική ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα προφίλ των χρηστών του Facebook, αλλά ΜΟΝΟΝ ολοκλήρου του κειμένου μας μαζί με τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, και όχι αποσπασματικά ή επιλεκτικά, μάλιστα η κοινοποίηση πρέπει να γίνεται με όλα τα ακριβή στοιχεία του συγγραφέως μαζί και με την υπογραφή των συγραφέων αλλά και μαζί με την ανάλογη παραπομπή και πηγή προέλευσης ως εξής:
ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
Η απαγόρευση ισχύει για Παγκόσμιους Οργανισμούς, και για τις Κυβερνήσεις, τις ιερές Μητροπόλεις, για Θρησκευτικά ιδρύματα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, Δημόσιες Υπηρεσίες, Βιβλιοθήκες, Οργανισμούς κ.λπ.
Η απαγόρευση ισχύει ιδιαζόντως για Εισαγγελείς, Νομικούς και Αστυνόμους που παρακολουθούν κακόβουλα το προφίλ μας.
Οι παραβάτες, θα διώκονται με τις ανάλογες ποινικές και αστικές κυρώσεις απο τους Νομικούς Συμβούλους του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ».
Τα γραπτά κείμενα μας προστατεύονται από τον Συνταγματικό Νόμο περί των Ατομικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Ελευθερίας του προφορικού και γραπτού λόγου, αφού στοχαζώμεθα και γράφουμε ελεύθερα σύμφωνα με την πανανθρώπινη Χάρτα του Διαφωτισμού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις