Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ PSYCHO-LOGIC ή Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ





H Φιλοσοφία του Psycho-Logic (= Ψυχο-Λογική) είναι μια πρώτη ίσως διαδικτυακή προσπάθεια στον Ελληνικό χώρο, από συνεργάτες Συμβούλους Ψυχικής Υγείας και Life Coaches ώστε να διατυπωθεί και να εφαρμoσθεί ρητά η κατακερματισμένη και διεσπασμένη ψυχολογία και φιλοσοφία της κοινής Λογικής στους ανθρώπους η οποία ενσαρκώνεται ιδιαζόντως στην ψυχολογία της Γλώσσας (γνωστής ή άγνωστης, ρητής ή άρητης) και θεωρείται ως δεδομένη κυρίως από τους χρήστες της. Υπάρχει, σαφώς, μια αδιόρατη σχέση ωσάν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ της Ψυχο-Λογικής και της Ψυχολογίας, καθότι για να υφίσταται η δεύτερη προϋποθέτει κατ΄ουσίαν την πρώτη.

Η σχέση Ψυχο-Λογικής και Ψυχολογίας είναι ανάλογη με αυτήν την σχέση των Μαθηματικών και της Φυσικής. Όπως δεν μπορεί να υφίσταται η επιστήμη της Φυσικής χωρίς τα Μαθηματικά, έτσι ακριβώς δεν μπορούμε να μιλούμε για την Ψυχολογία χωρίς την φιλοσοφία της Ψυχο-Λογικής.

Στην γλώσσα της Φιλοσοφίας, ο λεξιλογικός όρος «απόδειξη» θεμελιούται ουσιωδώς επάνω στην μαθηματικοποιημένη Λογική και τα γνωστά δεντροδιαγράμματα. Ό όρος «απόδειξη» στις φυσικές Επιστήμες, θεμελιώνεται επάνω στα Μαθηματικά. Αν κάποιος επιστήμων χρησιμοποιεί σήμερα τον όρο απόδειξη, οφείλει να παραπέμπει είτε στην σύγχρονη φιλοσοφία ή και ψυχολογία της Λογικής είτε στα Μαθηματικά. Τα πράγματα πλέον, η αισθητή υλική πραγματικότητα αποδεικνύεται είτε μαθηματικά είτε λογικά.

Εξέλιξη της εν λόγω ψυχο-Λογικής είναι η Γνωστική Επιστήμη (ή Γνωσιοεπιστήμη) με τον γνωστό διεπιστημονικό και συνεκτικό ρόλο της όπου συναρμόζει άρρηκτα την αρχιτεκτονική της ανθρώπινης διάνοιας δια μέσω της Γνωστικής Ψυχολογίας, η οποία εξελίχθηκε στην Τεχνητή Νοημοσύνη, συνέδεσε την Ψυχογλωσσολογία και την Νευροεπιστήμη, και όλα αυτά στα απαρασάλευτα θεμέλια της φιλοσοφίας της (ψυχο)Λογικής.

Συνεπώς, ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας, ως Ψυχολόγοι και Life Coaches, εγκαινιάζουμε την νέα Ψυχολογία της Λογικής, την Ψυχο-Λογική ή το Psycho-Logic, την θεμελιώδη Λ(λ)ογική της Ψυχολογίας, αφού  ο κλάδος της Ψυχολογίας γεννήθηκε, μεγάλωσε και διακρίθηκε μέσα στην μήτρα της λογικής και Αναλυτικής Φιλοσοφίας των Φρέγκε,  Ράσσελ και του Βιττγκενστάιν κ.ά., πράγμα που συναφώς την ψυχοΛογική την θεωρούμε κατά την γνώμη μας ως απαραίτητο «ψυχομετρικό» εργαλείο εξάπαντος δια το Coaching καθώς (από)δείξαμε εν τάχει πόσο χρήσιμο και ικανό είναι σε όλα σχεδόν τα επι μέρους επιστητά πεδία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις